Top trends voor mannenmode in 2019

Met 2018 al lang vergeten, hebben ontwerpers al hun zinnen gezet op het komende jaar met de New Yorkse modeweek als een sterke indicator van wat de komende maanden helemaal in zal zijn.

Geen interesse in kleding tips, maar wel meer weten over de must-have essentials voor mannen? Neem dan eens een kijkje op Menlife; het blog voor de moderne man.

Wel geïnteresseerd in de belangrijkste mannenmode? Dan is het goed om te weten wat ‘hot’ is in het komende jaar. Voor de wintermaanden kiezen producenten als Wood Wood en Valentino voor een oude klassieker; de duffel-jas. Beroemd geworden door hun gebruik in de Britse marine en door de troepen tijdens de eerste en tweede wereldoorlogen, wordt de plunjejas vaak in het blauw gezien, maar momenteel wordt hij het meest gedragen in een lichte bruine of camel kleur.

Vintage invloeden houden hier niet op want 2019 is het jaar van vintage horloges. Dit is geïnspireerd door een verschuiving weg van de overdreven complexe ontwerpen van de laatste paar jaren (wie heeft toch een barometer op hun horloge nodig?). De redundantie van horloges in een wereld waar telefoons het grootste deel van de dag in onze hand te vinden zijn, heeft hun intrinsieke waarde hoe dan ook verminderd als een middel om het uur bij te houden. Ze zijn niet langer praktisch, maar eerder een fashion statement. Vandaar dat eenvoudige wijzerplaten zoals die van de 60’s Rolex en Omega horloges een heropleving onder jonge professionals ervaren.

De terugkeer van enkele klassiekers betekent echter niet dat 2019 op geen enkele manier kan innoveren. De catwalks van New York waren ook statement pufferjacks te zien, vooral in felle rode en gele kleuren met niet-overeenkomende designs die doorgetrokken werden op de armen en de borst. Ook herentassen zijn weer helemaal in en er zullen in 2019 steeds meer opties beschikbaar zijn binnen merken zoals Dior Homme en Louis Vuitton. Dit is omdat er meer en meer interesse is in mooie en stijlvolle herentassen, mede geïnspireerd door de cultfilm ‘The Darjeeling Limited’ van Wes Anderson, met gepersonaliseerde bagage ontworpen door L. Vuitton. In combinatie met een licht denim-shirt of spijkerbroek willen deze kleinere tassen het praktische in evenwicht brengen met een ingetogen en stijlvolle vibe. Deze tassen zijn vaak beschikbaar in zowel reistassen als dagtassen.

 

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *